Săptămâna Internațională a Coachingului

Săptămâna Internațională a Coachingului


Definiția oficială a celor de la International Coach Federation pentru termenul de coaching este: parteneriat cu clienții într-un proces creativ de provocare a gândirii care îi inspiră să își maximizeze potențialul personal și profesional. În spatele acestor cuvinte stă o muncă permanentă și o atenție sporită față de emoțiile, trăirile, sentimentele, stările celor care apelează la astfel de servicii.

Astăzi, poate mai mult ca niciodată, coachingul este privit cu mai mult seriozitate și responsabilitate, atât de către cei care practică această meserie, cât și de către cei care beneficiază din rolul de clienți. Astfel, rata de creștere a interesului este semnificativă de la un an la altul, nu doar pe plan mondial, ci și în România, unde oamenii încep să fie tot mai deschiși la o astfel de abordare și metodologie. La fel ca în orice alt domeniu aflat în primele etape de evoluție, coachingul a avut nevoie de timp pentru a își dovedi potențialul pe piață și pentru a arăta că poate conduce la rezultate cu adevărat spectaculoase.

Săptămâna Internațională a Coachingului este un eveniment global care celebrează meseria în sine și implicit și pe practicienii ei. Anul acesta, aceasta a fost stabilită pentru perioada 16—22 mai 2016, timp în care profesioniști din toată lumea participă la o serie de evenimente de popularizare a conceptului.

Mă aflu la București când scriu aceste rânduri, în cadrul unor întâlniri dedicate Săptămânii Internaționale a Coachingului, tocmai pentru că mi se pare important să contribui la educarea pieței în această direcție. De asemenea, consider că e de datoria fiecărui coach în parte și a tuturor la un loc să ne implicăm cât mai mult în astfel de demersuri și să le susținem într-un mod activ.

La Săptămâna Internațională a Coachingului particip la evenimente formale și informale, în cadrul cărora aflu noutăți relevante despre principiile coaching-ului și am posibilitatea să interacționez cu specialiști cu un alt tip de experiență, în funcție de abordarea pe care o au sau de situațiile clienților alături de care lucrează. E un prilej foarte bun de a mă conecta și mai mult cu o comunitate pe care simt că o reprezint și pe care vreau să o cresc împreună cu alte persoane dedicate.

Pe lângă această sărbătoare globală a coachingului și a capacității sale de a determina schimbări pozitive profunde în rândul oamenilor, e important de reținut faptul că fiecare poate beneficia de astfel de servicii și că transformările se întâmplă cu adevărat, nu sunt vorbe în vânt.

Tot ce contează este să îți faci curaj să porți un dialog în primul rând cu tine, iar apoi să arăți deschidere și onestitate și către coachul la care ai ales să mergi.

Mă găsești la 0745 659 833 sau pe Facebook.

Prima ședință este gratuită. Mi-ar plăcea să ne cunoaștem.

 

Comentarii

comentarii