De ce succesul înseamnă altceva pentru fiecare dintre noi?

De ce succesul înseamnă altceva pentru fiecare dintre noi?


Am ales acest subiect nu doar pentru că societatea actuală ne bombardează cu propriile standarde referitoare la succes (și de multe ori le prezintă în contradictoriu), ci pentru că îmi doresc să lărgesc orizontul de discuție și să tratez această tematică dintr-o altă perspectivă.

În ceea ce mă privește, succesul este mai degrabă o stare de fapt decât o definiție per se. Altfel spus, faptul că în fiecare zi fac ce îmi place și că am și impact pozitiv prin activitatea mea reprezintă o formă de succes. Un life coach responsabil e mulțumit profesional atunci când reușește, alături de clienții pe care îi are la într-un context sau altul, să construiască sau să reconstruiască experiențe solide.

M-am confruntat cu situații și am întâlnit oameni care au o definiție îngustă sau evită să se raporteze diferit la ideea de succes. Nu pentru că nu și-ar dori sau nu sunt capabili să o facă, ci pentru că sunt prinși într-un cerc vicios în care, tacit sau vocal, tot anturajul pare să fie aliniat la același set de valori și principii. Mai mult, prea des aud că succesul este în strânsă concordanță cu banii, aspect care poate fi periculos pentru echilibrul unei persoane și implicit pentru maniera în care evoluează social, familial, moral etc.

Succesul este, de fapt, o armonie plăcută între interiorul nostru — cu toate stările, emoțiile și vulnerabilitățile aferente — și lumea exterioară, cu tot ce presupune ea: familie, carieră, relații sociale. Atunci când cele două elemente se îmbină perfect ca într-un puzzle îți vei da seama că succesul e mai mult o stare și mai puțin ceva material, cu o valoare economică fixă.

Din acest motiv, el evoluează odată cu noi și capătă forme care ne reprezintă într-un anumit context. Același balans este la fel de valabil atunci când vorbim despre valori. Altfel te raportezi la ele când ești în plină adolescență și altfel le înțelegi și le digeri în rolul de adult. Ca să jonglezi cu brio cu aceste procese și să ți le însușești natural, ai nevoie nu doar de mai multă deschidere și onestitate, dar și de curajul de a schimba, poate chiar radical, perspectiva din care vezi viața. Poate fi inconfortabil, dar e și singura soluție care îți va lărgi orizontul.

Pentru tine ce înseamnă succesul și cât de mult cântărește în universul tău?

Hai să povestim împreună și să luăm ce e mai bun din întâlnirea noastră.

—Prima ședință este gratuită.
0745 659 833

Comentarii

comentarii