Cum sa fii ca TIM


Nu mai încerca să mulțumești pe toată lumea. Furia și nefericirea celorlalți nu sunt problema ta.

Freedom

Eliberează-te și învață să te concentrezi asupra emoțiilor.

Nu mai fă comparații. Îi poți folosi pe alții ca repere pentru a deveni mai bun, dar nu te stresa atunci când nu reușești să ajungi ca X sau Y. Ai farmecul tău natural, pasiunile și talentul propriu și este rolul tău să le descoperi și să le valorifici, nu să le copiezi pe cele care nu ți se potrivesc și cu care nu te simți în largul tău.

Talentul natural al unui peștișor de aur este să înoate, la fel cum talentul natural al unei păsări este să zboare. Când insiști să te supui căilor și realizărilor altora, nu te vei putea dezlănțui niciodată la maximum capacităților tale.

Recunoaște-ți propria valoare și locul unic în această lume. Ești perfect/ă. Ești frumoasă. Ești complet/ă. Ești de neînlocuit. Ai propria ta cale unică.

Nu lăsa societatea să îți spună ce ar trebui să faci. Sunt și oameni care ne spun că ar trebui să fim bancheri și avocați și multe altele, dar noi suntem cei care vom trăi cu aceste cariere pentru tot restul vieții noastre, nu ei.

Unii dintre noi suntem supuși constrângerilor resimțite de această propaganda socială, care ne convinge să ne îndreptăm spre anumite cariere, însă noi suntem cei care vom suporta toate consecințele atunci când industriile menționate se vor schimba.

Chiar dacă oamenii ne pot bombarda cu păreri despre ceea ce ar trebui să facem, cine ar trebui să fim, nu ne pot controla niciodată mintea. Fă din gânduri o proprietate de care ceilalți nu se pot atinge. Determină-ți calea și nu-i lăsa pe alții să dicteze ce ar trebui să faci.

Am realizat că întotdeauna vor exista critici negative și oameni supărați, care nu țin cont de sentimentele noastre. Întotdeauna vor exista oameni care îi dezumanizează pe ceilalți, care își vor revărsa furia în fața noastră, care îi rușinează pe ceilalți fără a ține seama de sentimentele lor și care așteaptă să îi facem fericiți.

Scopul nostru este să ne creăm granițele, să ne recunoaștem valoarea și să ne menținem pozitivi, în timp ce îndepărtăm tot ce e negativ din viața noastră. Cu cât scăpăm mai repede de cei care dau un vibe neplăcut vieții noastre, cu atât mai repede putem urca și porni pe calea noastră unică.

Citește articolul în engleză aici: https://personalexcellence.co/blog/tim/

Comentarii

comentarii