Vreau sa fiu fericit


De cate ori nu ne-am trezit cu gandul asta in minte? De cate ori nu am realizat ca tot ce vrem este sa fim fericiti, nimic mai mult. Ca nu vrem lucruri materiale imposibile si nici relatii perfecte, ci doar putina fericire.

Happy

Dar ce este fericirea? Specialistii ne spun ca fericirea e o atitudine, o stare de spirit care ne determina sa fim pozitivi si sa ne bucuram de tot ce se intampla in viata noastra. Unii psihologi ne propun o definitie mai larga si spun ca fericirea este o bunastare subiectiva, mai exact o combinatie intre satisfactia propriei vieti si capacitatea de a avea mai multe emotii pozitive decat negative.

Totul suna bine si foarte simplu, dar cum facem sa obtinem aceasta atitudine pozitiva in toate aspectele vietii? Poti incepe cu cativa pasi simpli, care ne vor ajuta cu siguranta.

  1. Coloreaza-ti casa in culori calde

Poate ca nu ti se pare important ce culoare au peretii casei tale, insa acolo petreci suficient timp pentru a-ti fi influentata dispozitia. Asa ca poti alege culori calde si placute pentru micul tau coltisor de liniste. Sau, mai bine, daca ai un strop de talent si putina pasiune, ii poti picta chiar tu, asa cum iti trece prin cap.

  1. Comporta-te dragut cu toata lumea

Incearca sa petreci o ora pe zi fara sa spui sau fara sa gandesti nimic negativ. Te va ajuta sa identifici corect lucrurile care iti schimba dispozitia in fiecare zi. In plus, pentru a zambi ai nevoie sa folosesti doar jumatate din muschii pe care ii utilizezi atunci cand te incrunti. Deja suna mai bine, nu-i asa?

  1. Modifica-ti programul de miscare

Asta daca ai unul. Daca nu, poti incepe cu o plimbare relaxanta, timp de jumatate de ora, seara. Sau, iti poti face abonament la sala, este mult mai placut sa lucrezi intr-un loc plin de oameni care au acelasi scop. Mai ales ca miscarea elibereaza endorfine, numite si celulele fericirii. Deja se leaga totul, nu?

  1. Bucura-te de micile placeri ale vietii

Cafeaua de dimineata, cititul stirilor, ritualul de seara sau curatenia din weekend? Nu conteaza, fa orice te face sa zambesti, sa te relaxezi. Nu te gandi prea mult la motivele pentru care simti bucurie, doar lasa-te dusa de val. Cele mai mari bucurii zilnice sunt de fapt cele mai mici lucruri.

  1. Ia-ti cate o pauza cand esti la munca

De fiecare data cand esti stresata ia o pauza scurta, de doar cateva minute si fa o plimbare rapida. Daca munca nu iti permite, te poti ridica de pe scaun ca sa te dezmortesti putin. Sau pur si simplu inchide ochii si imagineaza-ti ca esti intr-un loc care conteaza foarte mult pentru tine. Cateva minute de deconectare conteaza enorm.

  1. Bucura-te de soare

Stii deja ca razele ultraviolete ne ajuta organismal sa produca vitamina D, care amplifica nivelul de serotonina din organism, deci duce la o stare de bine. Asa ca e bine sa petreci macar 15 minute pe zi la soare ca buna ta dispozitie sa te insoteasca mereu.

  1. Pune pasiune in ceea ce faci

Iti mai amintesti cum era sa faci lucruri cu pasiune si sa te trezesti deodata ca e seara? Cand timpul parca se dilata si toata ziua decurgea atat de frumos? Gandeste-te la toate lucrurile pe care obisnuiai sa le faci cu pasiune si reia activitatile. Sau poti incerca ceva nou, de ce nu?

Asadar, atunci cand o sa te gandesti ca vrei sa fii fericita, te sfatuiesc sa citesti cele de mai sus si sa incepi sa pui totul in aplicare. Vei vedea ca rezultatele te vor ajuta sa ajungi la o stare generala de bine, asa cum vrei. Si daca ai nevoie de sustinere, stii deja ca eu sunt aici.

Comentarii

comentarii