8 lucruri la care ar fi bine sa renunti daca vrei sa fii fericit

8 lucruri la care ar fi bine sa renunti daca vrei sa fii fericit


Te-ai intrebat vreodata oare ce-ar trebui sa faci ca sa fie toate lucrurile fix cu vrei tu? Tare cred ca da. Dar eu m-am gandit altfel: oare ce-ar trebui sa NU fac, astfel incat sa-mi fie mie bine? Ce-ar fi daca, in loc sa ma tin cu dintii de stres, sau de durere, nu m-as mai gandi deloc la ele si m-as gandi doar la schimbare si la bine? Si, pentru ca stiu ca schimbarea nu poate interveni decat daca renuntam la unele obiceiuri, hai sa vedem la ce ar trebui sa renuntam cu totii ca sa traim o viata normala, cu zambetul pe buze:

  1. Renunta la gandul ca poti face totul fara niciun ajutor
    Acum cativa ani, credeam si eu ca pot face absolut de toate, fara nici cel mai mic ajutor. La urma toata, sunt o femeie in toata firea, cu doua maini, doua picioare si-un cap destul de bun pe umeri (scuzati-mi modestia). Dar mi-am dat seama destul de repede ca greseam amarnic; suntem 7 miliarde de oameni pe planeta asta si avem nevoie unul de celalalt tot timpul. Iar daca ai nevoie de ajutor, nu inseamna ca esti slab sau ca nu stii sa faci nimic util. Dimpotriva, e ok sa ne fim alaturi, sa lucram impreuna, sa evoluam impreuna.

  2. Renunta la gandul ca trebuie sa te porti asa cum isi doresc ceilalti
    Vrem, nu vrem, adevarul e ca toata lumea e plina de prejudecati (mai ales cei care se bat cu pumnu-n piept ca ei “nu judeca niciodata pe nimeni!”). Cu totii avem propriul set de convingeri si de asteptari. Dar foarte rar prejudecatile noastre conteaza cu adevarat. Crezi ca daca ti-ai stropit pantalonii mergand prin Piata Unirii intr-o zi mohorata, o sa zica toata lumea ca esti un om neingrijit? Ma-ndoiesc! Nu-i ca si cum i-ar pasa cuiva – indiferent de cati oameni te-au vazut – ca nu arati ca proaspat scos din cutie. Mergi mai departe si nu-ti bate capul!

  3. Renunta la nevoia de a avea dreptate absolut de fiecare data
    Ai avut de-a face vreodata cu oameni care se cearta la nesfarsit, doar ca sa demonstreze ca au EI dreptate? Intrebarea mea este: ce sa intampla daca, sa zicem, reusesti sa demonstrezi ca ai dreptate si iti impui punctul de vedere, indiferent de cat stres le provoci celorlalti din jur? Gandeste-te ca aceasta atitudine poate rupe prietenii, relatii de lucru si de afaceri, cauzand disconfort atat celor din jur, cat si tie.


  4. a_avea_dreptate

  5. Nu mai da vina pe altii
    Accepta ca nimeni nu este responsabil pentru bunastarea sau necazurile tale. Nici prietenii, nici colegii, nici familia sau parintii, nici doamna de la ghiseul 9 de la finante care era indispusa dimineata si te-a luat un pic cam repede. Accepta ca esti om in toata firea si ca ai puterea sa blochezi influentele negative si sa depasesti situatii nu tocmai placute, care, daca te gandesti mai bine, sunt de-a dreptul fleacuri.

  6. Nu te mai plange
    E tare usor sa facem pe victima, sa ne plangem de oameni, de situatii, de evenimente. Treaba sta, insa, in felul urmator: nimeni si nimic nu poate sa te intristeze sau sa te deprime, decat daca ii permiti. Daca ceva te supara, nu este de vina situatia sau persoana care iti declanseaza acele sentimente, ci modul in care TU alegi sa privesti lucrurile.
  7. nu te mai plange

  8. Nu mai lua totul personal

    De cele mai multe ori, modul in care reactioneaza cei de langa noi, nu are nimic de-a face cu noi insine. Reactiile celorlalti sunt, mai degraba, dictate de problemele emotionale ale fiecaruia, de starea de spirit, nivelul de energie, sau de starea de sanatate. Gandeste-te la asta inainte de a-ti asuma responsabilitatea pentru lucruri care nu tin in nicio masura de tine.

  9. Nu mai face economie cu zilele de concediu
    Vad ca din ce in ce mai multa lume e tare chibzuita cand vine vorba de vacanta; multi chiar prefera sa stea acasa si sa bantuie din dormitor in bucatarie si invers. Sfatul meu este sa-ti iei inima-n dinti sa iesi din casa, din cartier, din oras si chiar din tara! Asta inseamna vacanta. Iar daca chiar vrei neaparat sa faci economie, pune niste banuti deoparte in fiecare luna si fa-ti cadou o excursie faina, la care te gandesti deja de ani buni, dar unde n-ai avut niciodata curajul sa pleci.

  10. Nu-ti mai face atatea griji
    Gandeste-te la urmatorul lucru: de fiecare data cand te preocupa ceva, intreaga ta energie este canalizata spre acel ceva. De ce ai vrea sa investesti atat de multa energie in ceea ce NU vrei sa se intample, cand poti, la fel de bine, sa te concentrezi pe ceea ce iti doresti cu adevarat?

cum sa fii fericit
In concluzie, as vrea sa te gandesti daca are vreun sens sa traiesti in functie de ce spun parintii sau prietenii ca ar fi bine pentru tine. Daca are vreo noima sa asculti ce spun altii si sa ignori ce-ti spune tie sufletul. Daca se merita sa te obosesti sa le faci pe plac altora, dar sa nu ai control asupra propriei tale vieti. Ai o singura viata, una singura! Traieste-o si nu lasa pe altii sa o traiasca in locul tau!

Iar daca simti vreodata ca ai nevoie de un sprijin, eu sunt oricand deschisa si dornica de o discutie, asa ca ma poti suna la 0745 659 833 sau ma poti contacta pe Facebook.

Comentarii

comentarii