Potential sau Posibilitate?

Potential sau Posibilitate?


Diferenta dintre potential si posibilitate este atat de fina, incat multi dintre noi nu s-au gandit niciodata la ea. Tocmai de aceea, imediat dupa ce am citit articolul asta, m-am si apucat sa il traduc, ca sa il public aici pe blog si sa discut cu voi despre acest subiect. Asa ca voi trece peste introduceri si va las pe voi sa vedeti despre ce-i vorba.

Nu-i asa ca atunci cand ai de facut o alegere, te gandesti la ce se va intampla in viitor daca decizi sa faci acel lucru? De exemplu:

  • Atunci cand te muti intr-o casa noua, iti imaginezi cum va fi viata ta acolo, te vezi bucurandu-te din toata inima de acel loc.
  • Ti se ofera un loc de munca si iti imaginezi cat de tare iti va placea job-ul acela, cati bani ti-ar putea aduce, si cum ar putea evolua cariera ta.
  • O noua persoana intra in viata ta, si te gandesti cum va fi viata ta impreuna cu el/ea si cat de minunat ar putea fi.

Daca asta e felul in care iei decizii, nu esti singura persoana in situatia asta! Cei mai multi tind sa faca la fel. Dar te-ai gandit vreodata ca, facand astfel, impiedici ceea ce ar fi cu adevarat posibil?

CaptureIn toate aceste cazuri, vezi potentialul, nu posibilitatile. Care-i diferenta?

Potentialul este o concluzie, si astfel o limitare. Inseamna sa vezi ceea ce crezi ca se poate sau ca ar trebui sa se intample intr-o situatie anume. Poti decide ca potentialul situatiei actuale, al locului de munca, sau al relatiei in care te afli este minunat, dar viziunea ta este totusi o limitare a ceea ce ar putea fi, daca ai opta pentru posibilitati mai mari. La urma urmei, orice iti poti imagina reprezinta o limitare a posibilitatilor infinite care sunt cu adevarat disponibile.

Posibilitatile apar cand iti pui in permanenta intrebari. Ca fiinta infinita, dispui de alegeri infinite si posibilitati infinite. Cand ajungi la o concluzie, cand iei o decizie, sau o hotarare, nimic din ce nu se potriveste cu acestea nu poate intra in viata ta, si in felul asta eviti posibilitatile. Daca vrei sa iti accesezi posibilitatile infinite va trebui sa nu mai tragi concluzii pripite despre ce crezi tu ca ar trebui sau ar putea sa se intample.

Deci, ce te-ajuta sa accesezi posibilitatile in loc sa iei decizii bazate pe potential?

Nu mai respinge darul posibilitatii

De fiecare data cand ceva nu se potriveste cu modul in care crezi tu ca ar trebui sa fie, respingi acel lucru. Sa presupunem ca ai cerut o marire de salariu, iar apoi ai fost concediat. Daca incepi sa analizezi nedreptatea care ti s-a facut pentru ca ai fost dat afara, respingi posibilitatile care ar putea aparea. Daca traiesti in realitate altcuiva, doar ceea ce se potriveste cu realitatea aceea poate sa se concretizeze. Nu ai de ales si elimini darul posibilitatilor.

Ce poti face: Pune-ti mereu intrebari!

Cand observi ca respingi ceva pentru ca nu se potriveste cu viziunea ta despre cum ar trebui sa fie, constientizeaza asta si intreaba-te: “Uau, s-a intamplat altfel decat am crezut! Ce altceva pot sa aleg acum?” Sau te-ai putea intreba “Care este posibilitatea aici?” Cand pui o intrebare (care chiar este o intrebare), creezi o multitudine de posibilitati.

Alege Posibilitatea

downloadPosibilitatea este o energie pe care o percepi, nu o viziune pe care o vezi. Daca poti vedea cum va fi viitorul in urma unei alegeri pe care o faci, atunci vezi potentialul unei situatii, nu posibilitatile. aminteste-ti, atunci cand alegi posibilitatea, aceasta nu se bazeaza pe ceea ce crezi ca ar trebui sa fie. N-ai nici cea mai vaga idee despre cum va fi! În loc sa te bazezi pe viziunea sau imaginatia ta, indreapta-te spre a fi constient. Percepi posibilitatile ca pe o energie in corpul tau.

Ce poti face: Traieste intotdeauna in momentul present!

Cand traiesti in concret, trebuie sa fii intotdeauna prezent si sa faci in permanenta alegeri. Cu fiecare alegere, intreaba-te: “Ce va crea aceasta alegere?“ Nu cauti raspunsul sau potentialul, ci vrei sa constientizezi posibilitatile pe care acea alegere le va crea in viata ta. Continua sa te intrebi si fa in permanenta alegeri, deoarece fiecare alegere creaza ceva, si astfel posibilitatile tale vor continua sa se extinda.

Cand observi ca viata ta este limitata de potential, aminteste-ti sa traiesti intotdeauna in momentul prezent si sa te intrebi mereu. Renunta la ideea ta despre cum ar trebui sa fie viitorul si alege posibilitatile infinite care sunt disponibile pentru tine.

Darul posibilitatilor inseamna sa lasi sa se intample ceva la care nici nu te-ai gandit.

Sper ca am reusit sa fac o traducere pe intelesul tuturor si ca ati rezonat si voi cu cele de mai sus. Iar daca vreodata simtiti ca aveti nevoie de un sprijin, eu sunt oricand deschisa si dornica de o discutie, asa ca ma puteti suna la 0745 659 833 sau contacta pe Facebook.

Sursa: http://access-consciousness-blog.com/2017/02/are-you-living-from-potential-or-possibility/

Comentarii

comentarii