Coaching-ul si importanta motivatiei in dezvoltarea noastra



fc4783929a979f73df78abb2557dc461--quote-wall-quotes-on-wall

Toate ședințele de coaching ajung la un punct comun, în care ne întrebăm ce anume ne motivează, ce anume ne place și ce ne displace. Ne gândim la ce să renunțăm, la ce e nefolositor și nu ne aduce nici un beneficiu, dar și la ce iubim. Am pregătit 3 ore de workshop intens care vizează și acest aspect, unul foarte important pentru dezvoltarea noastră. Punem la punct obiectivele unui nou an, care ne va aduce și mai multe satisfacții.

Coaching-ul este parte din viața mea, este meseria pe care am ales să o urmez și stilul de viață pe care l-am adoptat fericită. Trăim în secolul vitezei, al tehnologiei și al imaginii. Trebuie să ne gândim la toate și totuși la nimic. Spun aceasta pentru că este foarte greu să găsești echilibrul în viață, să încerci să le faci pe toate și să mulțumești pe toată lumea. Ceea ce eu am realizat este faptul că noi toți avem nevoie de discuții sincere, în care să ne dăm seama unde ne situăm și unde am vrea să fim. Dacă nu reușim să găsim toate răspunsurile, este bine să apelăm la persoane care au experiența necesară pentru a fi de real folos.

Poți începe de acum. Înscrie-te aici:

Formular de inscriere

Importanța motivației în dezvoltarea noastră este una dintre cele mai discutate teme în ședințele de coaching, motiv pentru care am explicat cu cea mai mare sinceritate cât și cum contează aceasta, pentru fiecare dintre voi.

Să ne imaginăm că am ajuns în punctul în care avem nevoie de motive pentru a continua, pentru a ieși din rutină și pentru a lupta în continuare pentru visele noastre. Nimic nu ne poate împiedica să devenim așa cum ne dorim, să visăm și să alergăm voioși după mai bine. Suntem optimiști că vom ajunge acolo unde ne imaginăm și începem să bifăm traseul. Ca în orice aspect al vieții, începutul e ușor și se bucură de toată puterea noastră.

Primul pas este să îți dorești cu adevărat să realizezi acel lucru. Acest detaliu este important pentru că te va motiva să începi, să acționezi, să pornești toate motoarele minții și corpului tău.

Din păcate, ceea ce am experimentat cu toții este pierderea motivației. Mulți dintre noi ne pierdem pe traseu, obosim și devenim neatenți la detalii. Trăim robotic și uităm care a fost planul nostru. Lipsa motivației este o stare foarte ciudată. Ea vine la pachet cu o oboseală continuă care ne destabilizează complet și ne face simplu spus, mai leneși.

Conștiente sau inconștiente, motivațiile reprezintă energia care ne împinge să facem o acțiune, să întreprindem ceva. Această energie este motivul pentru care ne întemeiem o familie, ne înconjurăm de prieteni și muncim pentru carieră. Motivele reprezintă startul nostru în orice aspect al vieții.

Dacă ai foarte multe idei bune, dar renunți să le pui în practică deoarece consideri că nu ai șanse de reușită, dacă te apuci de un proiect, dar îți pierzi motivația pe parcurs, asta înseamnă că nu cunoști adevărata motivație. Învață să te menții activ, motivat și să îți păstrezi încrederea în forțele proprii.

Am observat că cea mai bună metodă prin care îți poți regăsi resursele este să începi prin a te organiza puțin pentru a stabili ce urmează să faci. Pentru aceasta îți recomand să iei o foaie de hărtie și un pix, pentru că nici o unealtă tehnologică nu este mai potrivită decât această veche și clasică metodă, cel puțin în cazul meu. Nu te mai gândi că ai un deadline săptămâna viitoare sau că trebuie să te pregătești pentru lecțiile de pian ale copiilor. Gândul că ai prea multe de făcut te copleșește. Acesta este motivul pentru care trebuie să te axezi doar pe ce ai de făcut în ziua respectivă.

Următorul pas este să notezi tot ceea ce trebuie să faci, în funcție de prioritățile atribuite. Nu uita să notezi și micile plăceri care au prioritate 0 în teorie, dar practic contează foarte mult pentru starea ta de spirit. Dacă dorești să alergi în natură sau să desenezi copacii în mijlocul toamnei, nimic nu te oprește să îți faci pe plac. Dacă nu tu, atunci cine?

Recompensează-te apoi după fiecare task completat. Acest truc te ajută să îți menții motivația și să nu depinzi de bonusurile acordate de ceilalți. Performanța ta merită răsplătită doar de tine, în funcție de importanța și gradul de dificultate al taskului. Dacă nu ai îndeplinit ceva foarte complicat, te poți răsplăti cu o simplă prăjitură, dar să fie preferata ta, nu a copiilor.

Urmărește progresul și fii atent la detalii. Taie de pe listă taskurile duse la bun sfârșit și imaginează-ți o altă metodă de a le rezolva. Îți garantez că de această dată îți vor veni în minte trei opțiuni diferite, într-un timp record. Asta înseamnă progresul, să fii conștient de faptul că poți face mai mult, mai bine și mai repede. Odată cu finalizarea primului punct vei fi nerăbdător să continui pentru a ajunge cât mai aproape de obiectivul final. Vei fi surprins de cât de bine funcționează această metodă.

Vizualizează cât mai des rezultatul final. Un exercițiu de imaginație este foarte important când vine vorba de experimentarea unor stări pozitive. Vizualizează rezultatul final și simte satisfacția incredibilă ce vine odată cu acesta. Dacă ai un proiect complex, de durată și consideri că nu o să îl termini niciodată, trebuie să îl împarți în taskuri mai mici, ușor de realizat. Satisfacția vine la pachet cu încrederea în tine și cu mulțumirea că tu știi și poți.

Alimentează-te cu lecturi sănătoase despre oameni ca tine, care au reușit să ajungă acolo unde și-au dorit. Această activitate îți întărește încrederea în tine și îți arată că nu ai inventat roata și dacă muncești mai mult și nu uiți de motivație, totul devine ușor și plăcut.

Nu uita să ceri sfaturi celor care te pot îndruma spre traseul dorit, dar încă necunoscut. Pentru asta există ședințele de coaching care te ajută să îți crești încrederea în tine, să menții un nivel ridicat de motivație și optimism. Toate acestea duc către un singur punct: atingerea obiectivelor.

Așadar, pune pe perete o imagine cu obiectivele tale și îndreaptă-te spre toate etapele menționate. Amintește-ți care este scopul tău și cât de dulce este sentimentul de satisfacție. Integrează în rutina ta zilnică aceste exerciții și vei vedea lucrurile mult mai clar, asta ca să nu mai zicem de doza maximă de motivație. Așadar, fii sincer cu tine și fă lucrurile așa cum e mai bine. Mult succes!

Inscrie-te aici și hai să faci din 2018 anul motivației.

Formular de inscriere

Semnat, prietena voastră, Diana Diaconescu – Life Coaching.

Comentarii

comentarii