Nemulțumiri în viața personală sau profesională?


images

Cum devine viața profesională parte din viața personală? Simplu, toate nemulțumirile adunate la locul de muncă ne afectează starea de bine, liniștea interioară și bucuria întregii familii. Acum luăm o pauză de la toate și ne gândim cum să facem să ne fie bine.

În urma ședințelor de coaching am aflat un lucru foarte important, că oamenii percep viața personală și profesională ca fiind două lucruri total opuse, care nu se întâlnesc niciodată.

Nimic mai greșit, viața e un puzzle, dar orice piesă contează pentru rezultatul final.

Plecăm triști la muncă și venim triști acasă. Așteptăm să treacă timpul și nu ne bucurăm îndeajuns de familie, de prieteni, de colegii de muncă și de cafeaua de la birou. Simțim că este o problemă, că ceva nu merge cum ar trebui, ne comparăm cu alții, care par mai fericiți, mai încrezători, mai plini de viață. Știm că trebuie să facem o schimbare, știm asta de la toți agenții de marketing care încearcă să ne vândă lucruri, sub sloganul mult prea folosit ,,meriți o schimbare’’.

Aici e vorba de ceva mult prea important, de starea de bine, cea care ne dictează deciziile, ne ajută să trăim, să zâmbim și să gustăm viața din plin.

Începuturile ne stânjenesc, ne determină să credem că nu mai deținem controlul, că am trecut de vârsta la care ne putem adapta ușor. La fel de neadevărat. Emoțiile, ideea că învățăm ceva nou, că trebuie să devenim mai buni, toate acestea ne fac să simțim, să ne eliberăm de rutină și să fim mai atenți la noi. Comportamentul devine mai șlefuit, cheful devine mai mare, iar plăcerea unui nou început devine reală.

Profesionalul și personalul se împletesc, armonios sau nu, asta depinde de noi. E adevărat că uneori balanța înclină într-o anume parte, dar totul se leagă. Conform studiilor, petrecem 10400 de zile la muncă de-a lungul vieții, la care se adaugă 1400 ore lucrate peste program. Da, știu, e mult, dar nu trebuie să fie și chinuitor. Alegerea ne aparține, totul ține de curaj și de voința noastră de a fi fericiți.

Să facem un calcul rapid, să vedem cum stăm. Cum mergem dimineața la muncă? Cum ne petrecem ziua? Cum venim acasă? Cât zâmbim? Cât ne jucăm cu copiii și câtă răbdare mai avem? Tragem linie la final și luăm decizia. Da, avem nevoie de ajutor, vrem mai mult, știm asta, dar nu știm cum să intervenim. Dacă primul pas e deja făcut, eu te pot susține la următoarele.

Pachetele sunt încă valabile, pentru cei ca tine și ca mine, cei care îndrăznesc să creadă că pot deveni cea mai bună versiune a lor. Aici și acum.

Pachete cu logo

Comentarii

comentarii