Cum să fii fericit: 23 de moduri de a fi mai fericiți


Am citit zilele trecute un articol mega interesant despre cum ne putem apropia mai mult de fericire și ce practici putem folosi pentru micul nostru ghid. emotii_dezvoltare_personala

Ghid complet pentru creșterea fericirii în 2019, potrivit științei.

,,Oamenii mă întreabă adesea: “Ce pot face pentru a-mi crește fericirea?”

Le spun că există multe lucruri pe care le poți face, dar apoi îmi amintesc doar câteva practici. Așa că am decis să creez acest ghid complet pentru a fi fericit, potrivit științei. Dacă utilizați în mod consecvent aceste 23 de practici, este foarte probabil să vă îmbunătățiți fericirea personală

1. Află mai întâi ce să faci.

Cum ar trebui să construiești ghidul tău de bucurie dacă nu știi cu care te lupți în primul rând? De aceea este util să faci un test pentru a-ți explora punctele forte, dar și slăbiciunile. Obține o mai bună înțelegere a acestor abilități și învață cum să-ți îmbunătățești punctele slabe și să-ți construiești “forțele fericite”.

2. Oferă-ți un impuls de încredere.

De ce te-ai deranja să-ți crești fericirea dacă nu crezi că ai putea avea succes? De aceea este atât de important să îți construiești încrederea de sine, pentru a ști că tu poți fi mai fericit. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este prin a începe cu cele mai ușoare competențe – abilități precum recunoștința sau prioritizarea petrecerii timpului pentru a face lucruri distractive. Obține o victorie rapidă și vei fi mai sigur că îți poți schimba viața.

3. Alimentează-ți progresul, învățând cum să te simți mai bine cu tine însuți.

Nu te-ai chinuit cu matematica pentru a te bucura de gătit. Și nu ai învățat altă limbă pentru a pierde în greutate. Pentru a fi mai fericit, probabil vei face mai multe progrese, concentrându-te asupra abilităților care sunt cel mai strâns legate de fericire. În cercetarea mea, abilitatea care, de regulă, se dovedește a fi cea mai strâns legată de fericire este reprezentată de opiniile pozitive de sine. Învață cum să te simți mai bine cu privire la propria persoană.

4. Crează un echilibru și depășește epuizarea.

Cum ar trebui să ai energia pentru a fi mai fericit dacă ești epuizat și te simți înjosit la locul de muncă? Va fi foarte greu. Construirea noilor abilități, abilități care te vor ajuta să fii mai fericit necesită timp și energie. Prin urmare, este mai degrabă util să creezi un echilibru mai bun între viața profesională și cea de familie.

5. Construiește o mentalitate de creștere pentru fericire.

O mentalitate de creștere se referă la convingerea că noi ne putem schimba. Când construim o mentalitate de creștere a fericirii, credem că ne putem schimba fericirea. Acest lucru este foarte important, pentru că dacă nu credem în acest lucru, nici nu ne vom deranja să încercăm.

6. Crează amintiri pozitive.

Fiecare regiune din creierul nostru poate fi întărită prin practică. Dacă creierul nostru este foarte bun la amintirea lucrurilor negative din viața noastră, poate fi util să întărim regiunile creierului responsabile de amintirea lucrurilor pozitive.

download (1)7. Găsește acele garnituri de argint.

Tot ceea ce experimentăm poate fi o dezamăgire dacă alegem să o vedem în acest fel. Când cauți beneficiile sau ,,garniturile de argint’’ din viață, s-ar putea să fii surprins să descoperi multe lucruri bune. Această abilitate a fost legată și de capacitatea de a face față stresului și de a fi mai rezistent.

8. Ia pauze de la social media.

Facebook-ul tinde să aibă un efect negativ asupra fericirii noastre. Alegerea de a lua pauze de pe Facebook sau de a schimba modul în care folosim social media ne poate stimula fericirea.

9. Petrece mai inteligent pentru mai multă fericire.

Modul în care alegem să ne cheltuim banii are impact asupra a ceea ce putem face și a modului în care trăim, care influențează cât de fericiți suntem. Nu uita, fericirea stă în lucruri simple.

10. Comunică cu amabilitate.

Când suntem buni unii cu alții, ne simțim mai bine pentru noi înșine. Putem face lucruri frumoase pentru ceilalți, să fim empatici sau ne putem trata reciproc cu respect, comunicând cu bunăvoință și fără să ne asumăm lucruri negative.

11. Oprește modelele negative de gândire.

Uneori alegem să fim mizerabili. Pur și simplu nu ne putem opri să ne gândim cum am greșit atât de mult sau cum viața noastră nu a ieșit așa cum speram. Procesele de gândire negativă – cum ar fi îngrijorarea, judecata de sine și teama de respingere ne determină să ne purtăm josnic și să nu fim în stare să mergem mai departe. Atunci când gândești negativ, ia o pauză și reorientează gândurile tale. În timp, creierul tău va fi capabil să facă acest lucru mai ușor pe cont propriu.

12. Găsește claritate.

Cum ar trebui să mergi înainte atunci când nici măcar nu știi ce simți și de ce o simți? Pentru a deveni mai fericit, încearcă să obții claritate și control asupra emoțiilor tale. Află ce simți și ce a cauzat aceste sentimente.

13. Trăiește-ți valorile.

Când începi să îți explorezi valorile, ai putea descoperi că ai știut de-a lungul timpului ce te-ar face fericit. Pentru a fi mai fericit, clarifică valorile tale și trăiește autonom.

14. Acordă atenție binelui.

Sigur că uneori viața este grea. Dar acordând atenție binelui, poți să te ridici deasupra efectelor negative și să opui rezistență. Când găsești binele, savurează momentul și păstrează-l aproape pentru a-ți menține fericirea chiar și în perioadele grele.

15. Folosește-ți imaginația pentru a-ți crea viața dorită.

Creierul nostru are un timp diferitl de diferențiere între lucrurile care se întâmplă în imaginația noastră și lucrurile care se întâmplă în viața reală. Deci, când ne imaginăm ceva – chiar și fericirea – creierul nostru acționează ca și cum ar fi real. Putem folosi imaginația pentru a ne ajuta să dăm viață fericirii și să ne bucurăm mai mult de experiențele noastre.

16. Rămâi atent.

Uneori vrem să evadăm. Lumea pare a fi întunecată și înfricoșătoare, dar prin practicarea atenției trăim mai mult toate experiențele noastre și suntem mai implicați în alegerile proprii.

17. Explorează ce înseamnă fericirea pentru tine.

Cu toții definim fericirea în diferite moduri. Când știi ce înseamnă fericirea pentru tine, vei avea un traseu mai ușor pentru a o găsi. Deci, explorează fericirea, de la ce înseamnă, până la cum arată și în ce mod o simți.

18. Du-te după viață.

Cum ar trebui să-ți schimbi viața făcând aceleași lucruri pe care le-ai făcut mereu? E destul de greu. Dar, fă un pas înainte și încearcă să depășești frica și să te apropii de viață cu entuziasm. Încearcă “să faci opusul” pentru a vedea cum se simte și pentru a-ți determina creierul să fie mai flexibil.

19. Vorbește și fii tu însuți.

Când lăsăm oamenii să ia deciziile în locul nostru, suntem nefericiți. Dar când ne susținem Asta ne poate ajuta să depășim provocările interpersonale, ceea ce ne aduce o super mulțumire.

20. Găsește-ți scopul.

Cu toții vrem să simțim că am avut un fel de impact pozitiv în această lume, dar uneori nu suntem siguri de tipul de impact pe care ni-l dorim. Explorează ceea ce îți oferă viața și o sa ai un sentiment de control, un scop și o mulțumire interioară, care duce de la bine, la mai bine.

21. Construiește conexiuni semnificative.

Știai că ne bucurăm de tot mai mult atunci când o facem cu ceilalți? Acesta este motivul pentru care unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru fericirea noastră este să construim relații semnificative și conexiuni sociale. Pentru a întări aceste relații, practică bunătatea și recunoștința față de oamenii cărora le pasă.

22. Scoate banda de alergare hedonică.

“Banda de alergare hedonică” se referă la tendința de a ne întoarce la nivelul nostru original de fericire de-a lungul timpului. Pentru a ne stimula fericirea la nivelul de bază, putem încerca să ne schimbăm prin alimentația corectă și cu cât mai multe exerciții fizice, pentru o minte și un corp sănătos. Pentru a ne menține fericirea, trebuie să ieșim din zona de confort și continuăm să adăugăm varietate planului de fericire.

23. Ține-te răspunzător.

Sunt mai multe șanse să facem lucrurile pe care le spunem că le vom face dacă am programa totul în calendarul nostru. Putem, de asemenea, să rămânem mai ușor pe drumul cel bun dacă știm să fim răspunzători pentru lucrurile pozitive, dar și pentru cele negative din viața noastră. Dacă vrei cu adevărat să fii mai fericit, nu te lăsa departe de a fi nefericit.’’

În concluzie, poți fi mai fericit. Este doar o chestiune de a construi programul tău de “abilități de fericire.”

Iar dacă simți vreodată că ai nevoie de un sprijin în construirea ghidului tău de fericire, eu sunt oricând deschisă și dornică de o discuție la cafea, așa că mă poți suna la 0745 659 833 sau mă poți contacta pe Facebook.

P.S Găsești articolul în engleză aici: Tchiki Davis, Ph.D,

Comentarii

comentarii