Cine sunt si cat de bine ma cunosc?


Pe principiul ”Cine-s eu in viata mea” am descoperit de-a lungul sedintelor ca oamenii nu se prea cunosc. Dar e normal, nimeni nu sta noaptea in pat si se auto-analizeaza, cu punct si virgula. 

cum_sa_fii_fericit

Ne cunoastem din decizii, din reactii si din impulsuri. Partea cea mai amuzanta e ca si alea ne sperie cateodata. De cate ori ai zis ”Oh, am vorbit asa, parca n-am fost eu.”

Ba chiar tu ai fost, intr-un moment ca oricare altul, bun sau rau, toate ne acopera si ne descopera caracterul.

De la cum sunt pana la cum vreau sa fiu e cale lunga, insa trebuie sa incepem cu pasi marunti, de la cunoastere la autocunoastere si apoi la imbunatatire.

Sa te cunosti suficient de bine inseamna sa stii ce iti place si ce nu, ce te motiveaza si ce te demotiveaza.

Sa te cunosti suficient inseamna sa stii ce vei face si ce nu vei face. Si cand stii acestea, sa ti le asumi, fara nici o urma de resemnare.

Sa te cunosti suficient de bine inseamna sa stii ce te face sa plangi si ce te face sa razi, ce te alarmeaza si ce nu, ce te alimenteaza si ce te stoarce de energie.

Sa te cunosti inseamna sa stii in detaliu pe ce sa iti consumi timpul, banii si toata energia.

Sa te cunosti inseamna sa stii ce te face sa razi cu gura pana la urechi si ce te frustreaza cel mai tare.

Si lista poate continua la nesfarsit, exact ca o reteta care e mereu imbunatatita. Pentru ca tot timpul trebuie sa fim atenti la noi, sa ne dam un update, un reset, sa ne uitam in oglinda si sa raspundem sincer la intrebarea Cine sunt si cat de bine ma cunosc?

Pentru ca tot acest proces sa functioneze, te sfatuiesc sa urmezi cativa pasi, pentru tine si timpul tau:

Renunta la gandul ca poti face totul fara ajutor. Suntem 7 miliarde de oameni pe planeta si avem mare nevoie unii de altii. Asa suntem construiti, sa avem nevoie de ajutor si sa ne bucuram cand il primim. Simplu!

Renunta la gandul ca trebuie sa te porti asa cum isi doresc ceilalti. Vrem sau nu, toata lumea are prejudecati, indiferent de ce am face sau de ce am evita, nimic nu o sa se schimbe. Asa ca cea mai sanatoasa alegere e sa ne purtam exact asa cum ne dorim, asa cum simtim. Mergi mai departe si nu-ti bate capul.

Renunta la nevoia de a avea dreptate. Nu te stresa daca ceilalti nu ti-au inteles punctul de vedere si nu te contrazice in situatii in care nimeni nu are nimic de castigat. Atentia ta merita mai mult decat un stres in plus.

Nu mai da vina pe altii. Accepta ca esti un om matur, capabil sa aleaga singur. Nimeni nu e vinovat pentru alegerile tale, pentru ca vrei sau nu, tu ai carma. Invata sa navighezi atunci!

Nu te mai plange. E tare usor sa faci pe victima si sa te plangi in stanga si in dreapta. Realitatea sta astfel: nimic nu ne poate influenta daca noi nu permitem asta.

In concluzie, fii mai darnic cu tine. Ia-ti timp dimineata sa iti bei cafeaua, ceaiul negru sau sa citesti ziarul. Pune pret pe tabieturile tale, pe plimbarea de seara, cat de scurta o fi ea. Pune pret pe lucrurile mici, care te fac sa zambesti si iti ofera ceea ce toti cautam, LINISTE!

Iar daca simti vreodata ca ai nevoie de un sprijin, eu sunt oricand deschisa si dornica de o discutie, asa ca ma poti suna la 0745 659 833 sau ma poti contacta pe Facebook.

Comentarii

comentarii