Cum pot evolua zilnic?
Fiecare zi este o noua rampa a emotiilor noastre, a dorintelor noastre si a incercarilor la care suntem supusi. Exista niste sfaturi evidente, pe care le putem interioriza rapid si ne scutim astfel de serii lungi de intrebari si nedumeriri.
Pune imediat in practica ceea ce inveti. Cand ai descoperit ceva nou, implementeaza-l in secunda urmatoare daca e posibil. Nu astepta sa vina maine, luni sau saptamana viitoare. Nu amana nimic si fa totul in timp real. Doar asa poti vedea un progres care te va multumi cu adevarat.
Stabileste obiective. Da, punctez asta cu fiecare ocazie, pentru ca o structura a obiectivelor ne ajuta sa ne facem ordine in minte si sa punem la bataie un plan de atac, super personalizat. Am descoperit de-a lungul sedintelor ca exista oameni care nu au nici un obiectiv, si asta nu se intampla pentru ca nu vor mai mult de la viata, ci pentru ca nu se gandesc suficient la ce vor. Incepe cu cateva obiective mici, de la lucruri zilnice, uzuale, pana la obiective pe 5 sau pe 10 ani. Exerseaza planul si totul va deveni o parte indispensabila din felul tau de a fi. Nu uita sa notezi obiectivele pe hartie. Oricat iti poate displace asta, organizarea este un pas foarte important in procesul tau. Mai bine, mai usor si mult mai aproape de o evolutie consistenta.
Trezeste-te devreme. Incepe ziua de dimineata si ia-ti timpul necesar pentru placerile tale. Chiar daca nu le constientizezi acum, ele sunt foarte importante pentru energia pozitiva cu care iti incepi ziua. Tot acest timp pe care ti-l acorzi este o investitie dubla in starea ta de bine imediata si oportunitatea de a te cunoaste si de a evolua.
Fa miscare in fiecare zi. Nu conteaza cat, cum si unde, trebuie doar sa iti pui corpul in miscare. Odata cu el se oxigeneaza creierul si are multiple avantaje: ajuta creierul si corpul sa faca fata mai bine situatiilor stresante, imbunatateste concentrarea, reduce anxietatea si depresia, reduce riscul problemelor de sanatate si te ajuta sa ai un somn mai linistit, exact asa cum ar trebui sa fie.
Antreneaza-ti capacitatea de a fi mai creativ. Picteaza, scrie, impleteste, coloreaza, joaca-te, fa orice te relaxeaza si iti pune creativitatea la incercare. Nu uita, capacitatea de a gasi solutii poate fi dezvoltata usor, chiar prin stimularea creativitatii, in mai toate ariile vietii. Asa te vei obisnui sa gaseste solutii problemelor de zi cu zi, fara sa ti se para un efort supraomenesc.
Citeste zilnic. Articole, ziare, carti, reviste, online sau offline, cititul te relaxeaza si te trimite intr-un mic univers paralel, care te deconecteaza de grijile de acasa.
Evita sa te sabotezi singur. Autosabotajul este o realitate pe care o putem repera foarte usor, atunci cand incercam sa ne punem singuri bete in roate, sa ne lamentam sau sa pornim cu neincredere orice demers.
Solicita feedback de la ceilalti. O parere sincera din partea celorlalti este mereu constructiva. De cele mai multe nu reusim sa ne analizam reactiile, comportamentul sau realizarile asa cum ar trebui, iar pentru asta sunt ceilalti, mereu nerabdatori sa ne impartaseasca o parere. Fie ea buna sau mai putin buna.
Asadar, incearca sa tii cont de pasii de mai sus si poti incepe prin a-i nota si a-i lipi pe frigider sau in orice parte ti se par tie mai vizibila. Evolutia ta tine de tine. In cazul in care ai nevoie de indrumare, eu te astept la o cafea si facem planul impreuna. Ma gasesti la 0745 659 833 sau ma poti contacta pe Facebook.